Categories
General

EL vot de la dignitat és el que cal

S’acosta el 28 de maig i, a la nostra ciutat, les eleccions municipals serviran per triar els/les regidors i el govern municipal .

Molts activistes, aquelles persones que defensen la sostenibilitat de la nostra ciutat i acudeixen en defensa dels sectors més ignorats pels darrers governs municipals (les desnonades pels bancs, els aturats, els nous emigrants, els joves sense habitatge, etc.) observen amb força pessimisme els rumors que diuen que l’actual alcaldessa tornarà a tenir majoria absoluta. En aquest sentit, els mitjans afins als que regeixen l’Ajuntament ja fa temps que venen la pell de l’ós abans de caçar-lo; els va la supervivència econòmica.

Cito literalment Diego Cañamero, activista andalús en relació a la importància del vot que dipositarem el 28M: “En aquesta democràcia és el vot i les urnes el que serà decisiu per al nostre futur. Moltes persones pensen que tenir dret a un habitatge públic, a un poble amb cultura i feina, una sanitat i educació de qualitat, unes pensions dignes, un salari mínim d’acord amb el cost de la vida… no té res a veure amb allò que votem.Quin gran error”.

¿Què més es pot demanar, doncs, a l’elector quan vagi a votar, per a què doni seu vot a aquelles candidatures que estan amb els veïns i veïnes, durant tot l’any, a peu de carrer, i no a les que ens governen des dels despatxos burocratitzats ?.

Aquesta llarga pregunta només té una intenció: que deixem de maltractar les nostres vides amb la nostra intenció de vot. Perquè no és veritat que tots els polítics són iguals: n’hi ha que cobren 50.000€ i 100.00€ anuals, mentre els activistes defensors de la ciutadania no cobren ni un sol euro i, a sobre, han de sacrificar el seu temps d’oci per intentar aturar els excessos dels que governen.

La intenció d’aquest escrit és advertir que el nostre vot és importantíssim, perquè ens dóna dret a triar els nostres millors defensors de la ciutat i de les persones. Perquè.. ¿com podem votar en contra nostra si donem el vot als professionals i vividors de la política? Hem d’aprofitar aquesta oportunitat legal que tenim, per no tornar a donar la majoria absoluta, amb el nostre vot, a aquells que converteixen les urnes en cofres plens d’or.

Recullo una altra frase de l’andalús Diego Cañamero, sobre la importància de l’elecció del nostre vot:
“A la Segona República, un cacic andalús li va dir a un dels seus treballadors:
-Si ens votes a nosaltres et dono 5 pessetes-.
I l’obrer li respongué:
-En la meva gana comandament jo.

Estimada colomenca i colomenc: Ha arribat l’hora de l’autèntic canvi al govern municipal de Santa Coloma, és l’hora que la nostra dignitat venci el nostre conformisme. Jo votaré CUP-GENT DE GRAMENET.

Fermín Chueco, president de l’Associació de Veïnes Serra Marina.